Contemporary Friesian family residence

2021

status

Design development

location

Heerenveen

size

350 sqm

budget

Undisclosed

client

Fam. IJzendoorn – Snider

team

Paul Geurts, Nina Tsonidi

A transformation of a Friesian farm into a bespoke contemporary family residence, situated on the fringe of Heerenveen. The farm building is a traditional “Stelpboederij” with the living quarters at the front and  large stables, with a characteristic wooden log structure, situated to the rear of the building.

The former living quarters are transformed into an open plan layout and are connected via the extension of the living spaces into the former stable space. A large living room, with a seven metre heigh ceiling, celebrates the characteristic wooden structure and offers views to the surrounding landscape. 

The two-way stairs are positioned behind a bespoke marble wall cabinet in such a way that movement throughout the house can be approached from several directions. The first floor offers four spacious bedrooms and a large bathroom with terrazzo finishes. The green plants in front of the windows add to the tranquil nature of the bathing space.