Anicura dierenkliniek ‘t Leidse Land

2017

status

under construction

location

Leiderdorp

size

420 m2

budget

undisclosed

client

Anicura ‘t Leidse Land

Anicura

 

team

Paul Geurts, Nina Tsonidi

Structural engineer: IMD

Contractor: Van der Geest, Oud Ade

De uitbreiding van Anicura ’t Leidse Land biedt de dierenkliniek een betere ruimtelijke inrichting voor zorg en diagnostiek aan gezelschapsdieren. Anicura ’t Leidse Land biedt brede zorg aan gezelschapsdieren, en buiten de klinieken aan paarden en landbouwhuisdieren. Het gebouw krijgt een herinrichting en uitbreiding van de behandelmogelijkheden op de begane grond, in combinatie met een uitbreiding op de eerste verdieping die ruimte biedt aan de kantoorfunctie van de kliniek.

 

Het gebouw is gelegen op de hoek van de van Der Valk Boumanweg en de Laan van Ouderenzorg in Leiderdorp en kijkt uit over de groene oevers van de Oude Rijn. Kenmerkend aan het bestaande enkel-laags gebouw, is het ritme van de staalconstructie die het betonnen dak draagt. Het gebouw functioneert stedenbouwkundig als schakel tussen de twee naastgelegen stroken woningbouw uit de jaren zeventig.

 

Het project is stedenbouwkundig zorgvuldig ingepast en vormgegeven en de hoofdmassa behoudt herkenbaar zijn schakelfunctie. De hoofdmassa is gekenmerkt door ritme, grote raampartijen, zorgvuldige detaillering en een gele genuanceerde steenmix, die in materialiteit goed aansluit bij de naastgelegen strokenbouw.

De uitbreiding op de begane grond geeft het gebouw een uitgesproken plint met een open karakter, waar de hoofdentree en de dienstentree zijn geplaatst. De hoofdentree is architectonisch leesbaar door de opening die in de massa is ontworpen. Het materiaal in de plint is donker van kleur, met tactiele verticaal geplaatste donkere steenstrips en biedt met de grote raampartijen zicht op de behandelkamers en laboratorium.

 

Corner building with glass corner aluminum window frames on ground floor extension. Light colored brick on CLT wood wall and new entrance to veterinary clinic. Veterinary clinic design for Anicure ‘t Leidse Land in Leiderdorp, designed and built by MOST Architecture, Rotterdam

 

Side entrance of corner building with glass corner aluminum window frames. Light colored brick on CLT wood wall and new side entrance to veterinary clinic. Veterinary clinic design for Anicure ‘t Leidse Land in Leiderdorp, designed and built by MOST Architecture, Rotterdam

 

 

 

Meeting room with wooden CLT wood walls view on office space and profiled steel roof and concrete floor finish, black lighting fixtures. Veterinary clinic design for Anicure ‘t Leidse Land in Leiderdorp, designed and built by MOST Architecture, Rotterdam

 

 

Office workspace overview with social space black kitchen and CLT wood walls view. Veterinary clinic design for Anicure ‘t Leidse Land in Leiderdorp, designed and built by MOST Architecture, Rotterdam

 

Veterinary clinic office workspace with social space and desks, CLT wood walls. Veterinary clinic design for Anicure ‘t Leidse Land in Leiderdorp, designed and built by MOST Architecture, Rotterdam